AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

CX-3600 power cable

Nederlandse FM-4600 radiosysteem
Het FM-4600 radiosysteem dat opgebouwd is 'om' de RT-4600 is een FM zendontvanger systeem dat door defensie is gebouwd. Het FM-4600 systeem is een modulair systeem waardoor verschillende configuraties mogelijk zijn. En van de modulaire delen is de MT-4620 waar dit artikel over gaat.

Nederlandse voedingskabel
De manpack versie van de RT-3600 wordt op batterijen gevoed. De voertuigversie wordt gevoed door 24 VDC. De 24 VDC (accu)spanning wordt verbonden met de radio-installatie via de CX-3600 voedingskabel dat ook bekend is onder NSN code 5995-17-034-3959. De voedingskabel wordt verbonden met de AF-3620 luidspreker eenheid of met een IC-3620 intercom eenheid. Aan de achterzijde van n van deze twee eenheden moet een PP-3620 voedingstoestel geplaatst zijn. De vanaf de voorzijde ingevoerde 24 VDC spanning wordt doorgegeven naar de voeding aan de achterzijde. Aan de achterzijde wordt de voedingsspanning (met andere signalen) doorgegeven via de UG-2628 korte 'dogbone' verbindingskabel naar een JB-3600 junction box of een AM-3600 eindversterker. Binnendoor wordt de voedingsspanning doorgegeven van de achterste module naar de voorste RT-360 zendontvanger. Via een korte UG-2608 dogbone kabel kan de 24VDC voedingsspanning 'opzij' door worden gegeven naar een naastgelegen AF-3620 luidspreker eenheid of met een IC-3620 intercom eenheid. Zo wordt de 24 VDC voedingsspanning naar alle eenheden gedistribueerd. Er is n aanvoerkabel per radio opstelling en dat is de hieronder afgebeelde CX-3600 voedingskabel. Opmerkelijk is dat de vrij dikke kabel erg flexibel is. De kabel heeft acht aders waarvan twee sets van vier draden aan elkaar verbonden zijn.

image is loading...

image is loading...

Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakt door aanbieden van onderstaande reclame.

Nederlandse aansluitingen
image Pennen A, B, C en D zijn met elkaar verbonden en hebben 24 VDC als spannig. Pennen E, F, G en H zijn aan elkaar verbonden en zijn met de massa verbonden. Zowel voedingskabel CX-3600 en UG-2608 kunnen op dezelfde aansluitingen van de radio opstelling worden verbonden. Alle pennen van de 8-polig connectoren zijn op dezelfde wijze aangesloten. Het is de bedoeling dat de radio opstelling gevoed wordt op de rechter 8-polige aansluiting van de luidspreker- of intercom eenheid.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416