AMATEURTELE.COM Spullen te koop! Klik hier voor het aanbod. Nederlands
onafhankelijke informatie pagina voor experimenteel radio-onderzoekers
- - -

Motorola GM950 (70 MHz) transceiver

Nederlandse inleiding
image is loading...

Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting.


De Motorola GM-950 is een mobiele zendontvanger ofwel mobilofoon voor professioneel gebruik. Sinds het vrijkomen van de 70 MHz band is deze apparatuur hiermee ook interessant voor gebruik experimenteel radio onderzoekers.

image is loading...

image is loading...


De behuizing is een gegoten aluminium blok dat meteen als koellichaam fungeert. De elektronica is afgeschermd achter metalen kappen onder de kunststof behuizing. Opvallend is de hoogwaardige afwerking en kwaliteit. De afgebeelde GM-950 komt uit het jaar 1997 en vertoont geen sporen van veroudering of slijtage.

image is loading...

image is loading...

image is loading...

Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting.


Deze Motorola GM-950 kenmerkt zich in de eenvoud. Rechts op de print is een AT29C020 2Mb (256.000 x 8 bit) grootte parallelle EEPROM. In deze EEPROM zijn niet alleen de kanaalgeheugens opgeslagen maar ook de parameters zoals zendvermogen en andere service instellingen. Hiermee is ook de bijbehorende (DOS) software en bijbehorende programmeerkabel nodig om de set te kunnen programmeren en afregelen.
EMC technisch is de set mooi uitgevoerd. De afscherming is deugdelijk en doeltreffend. De eindtrap is ook goed gescheiden van de overige (gevoeligere) elektronica.

image is loading...


De set is passief gekoeld waardoor er geen last is van een luidruchtige ventilator. Dit betekent wel dat de inschakelduur beperkt is om oververhitting te voorkomen.

Het aanbieden van de kennis via deze website kost tijd, energie en geld. Het is heel leuk om kennis te kunnen delen en anderen hiermee te kunnen helpen, maar ook alle kosten worden uit privé middelen voldaan. Er zijn onder andere kosten voor de hosting aanbieder om de site te kunnen laten bestaan. Mijn doel is om de inhoud aan te kunnen blijven bieden zonder reclame, maar de kosten worden hoger waardoor financiële middelen nodig zijn. Dus een bijdrage van €3 wordt zeer op prijs gesteld. Het is mogelijk om op een veilige manier een financiële bijdrage van €3 (of een veelvoud hiervan) te kunnen leveren. Klik op de knop hieronder om via Ko-fi een donatie te verzorgen.Het (voort)bestaan van deze website wordt mede mogelijk gemaakd door aanbieden van onderstaande reclame.

open de afdrukbare pagina door hier te klikken
klik hier voor de mobiele versie. (Beta test.)


AmateurTele.com - © 1984...2022 - Build: 20220416